Метионін

 

Метіонін - незамінна амінокислота, що допомагає переробці жирів, запобігаючи їх відкладенню в печінці і в стінках артерій.

 

Синтез таурину і цистеїну залежить від кількості метіоніну в організмі. Ця амінокислота сприяє травленню, забезпечує дезинтоксикаційні процеси (передусім знешкодження токсичних металів), зменшує м'язову слабкість, захищає від дії радіації, корисна при остеопорозі і хімічній алергії. Метіонін застосовують в комплексній терапії ревматоїдного артриту і токсикозу вагітності. Метіонін чинить виражену антиоксидантну дію, оскільки є хорошим джерелом сірки, що інактивує вільні радикали. Метіонін застосовують при синдромі Жильбера, порушеннях функції печінки. Він також потрібен для синтезу нуклеїнових кислот, колагену і багатьох інших білків.

 

Його корисно приймати жінкам, які приймають оральні гормональні контрацептиви. Метіонін знижує рівень гістаміну в організмі, що може бути корисно при шизофренії, коли кількість гістаміну підвищена. Метіонін в організмі переходить в цистеїн, який є попередником глютатіону. Це дуже важливо при отруєннях, коли потрібно велику кількість глютатіону для знешкодження токсинів і захисту печінки.

 

Харчові джерела метіоніну: бобові, яйця, часник, сочевиця, м'ясо, цибуля, соєві боби, насіння і йогурт.