Лейцин

 

Лейцин - незамінна амінокислота, що відноситься до трьох розгалужених амінокислот. Діючи разом, вони захищають м'язові тканини і є джерелами енергії, а також сприяють відновленню кісток, шкіри, м'язів, тому їх прийом часто рекомендують у відновний період після травм і операцій. Лейцин також дещо знижує рівень цукру в крові і стимулює виділення гормону росту.

 

До харчових джерел лейцину відносяться бурий рис, боби, м'ясо, горіхи, соєве і пшеничне борошно.

 

Біологічно активні харчові добавки, що містять лейцин, застосовуються в комплексі з валіном і ізолейцином. Їх слід приймати з обережністю, щоб не викликати гіпоглікемії. Надлишок лейцину може збільшити кількість аміаку в організмі.