Валін

 

Валін - незамінна амінокислота, що чинить стимулюючу дію. Валін потрібен для метаболізму в м'язах, відновлення пошкоджених тканин і для підтримки нормального обміну азоту в організмі. Відноситься до розгалужених амінокислот, і це означає, що він може бути використаний м'язами як джерело енергії. Валін часто використовують для корекції виражених дефіцитів амінокислот, що виникли в результаті звикання до ліків. Надмірно високий рівень валіну може привести до таких симптомів, як парестезії (відчуття мурашок на шкірі), аж до галюцинацій.

 

Валін міститься в наступних харчових продуктах: зернові, м'ясо, гриби, молочні продукти, арахіс, соєвий білок.

 

Прийом валіну у вигляді харчових добавок слід збалансувати з прийомом інших розгалужених амінокислот - L -лейцина і L -ізолейцина