Аспарагін

 

Аспарагін потрібен для підтримки балансу в процесах, що відбуваються в центральній нервовій системі; перешкоджає як надмірному збудженню, так і зайвому гальмуванню. Він бере участь в процесах синтезу амінокислот в печінці.

 

Найбільше аспарагіну в м'ясних продуктах. Аспартова кислота. Оскільки аспартова кислота підвищує життєву силу, то її застосовують при втомі. Вона грає також важливу роль в процесах метаболізму. Аспартову кислоту часто призначають при захворюваннях нервової системи. Вона корисна спортсменам, а також при порушеннях функції печінки. Стимулює імунітет за рахунок підвищення продукції імуноглобулінів і антитіл.

 

Аспартова кислота у великих кількостях міститься в білках рослинного походження, отриманих з пророщеного насіння.