Цинк

Цинк - "міцний горішок"

 

Властивості:

Цинк має велике значення для процесів росту репродуктивних органів і функції передміхурової залози.

Регулює секрецію сальних залоз і сприяє запобіганню розвитку акне.

Цинк потрібний для синтезу білку, у тому числі колагену, зміцнює імунну систему і прискорює загоєння ран.

Підвищує смакову і нюхову чутливість.

Захищає печінку від хімічного ушкодження і життєво потрібний для формування кісток.

Цинк входить до складу інсуліну і багатьох життєво важливих ферментів, включаючи антиоксидантний фермент супероксид дисмутазу.

Бере участь в процесі запобігання формуванню вільних радикалів.

Цинк потрібен для підтримки нормальної концентрації вітаміну Е в крові. Крім того, цинк збільшує абсорбцію вітаміну Е.

 

Ознаки недостатності: втрата відчуттів смаку і запаху, відшарування і утворення білих плям на нігтях, вугри, затримка статевого дозрівання, втома, уповільнення росту, випадіння волосся, підвищений рівень холестерину, послаблення гостроти нічного зору, безпліддя, імпотенція, порушення функцій передміхурової залози, повільне загоєння ран

 

Рекомендується до застосування: профілактика вугрів, підвищена схильність інфекціям, послаблення пам'яті, схильність до діабету, шкірні ураження, простатит, гіперплазія передміхурової залози, гіперліпідемія, імпотенція і т.д.

 

Джерела: пивні дріжджі, червоні водорості, яєчний жовток, риба, бура водорость, боби, квасоля Ліми, печінка, м'ясо, гриби, шинка, насіння гарбуза, сардини, продукти моря, соєвий лецитин, насіння соняшнику, цілісні зерна, люцерна, корінь лопуха, перець стручковий, ромашка, піщанка, очанка, насіння фенхеля, хміль, розторопша плямиста, коров'як, кропива, петрушка, плоди шипшини, шавлія, аралія, шльомник, дикий ямс