Бета-каротин (провітамін А)

 

  • Антиоксидант і стимулятор імунної системи.
  • Як і вітамін А, бета-каротин грає істотну роль у формуванні епітеліальної тканини, що входить до складу шкіри, залоз, слизових оболонок, які вистилають органи дихального, травного і сечостатевого трактів.
  • Перешкоджає розвитку раку грудей, шкіри, шийки матки, легень, товстої кишки, сечового міхура.
  • Забезпечує захист від серцевих захворювань, атеросклерозу і паралічу.

 

Міститься: морква (9,0 міліграм/100 г), шипшина (2,6 міліграми/100 г), помідори (1,2 міліграм/100 г), солодка картопля, манго, абрикоси, шпинат, брокколі, кабачки, салат-латук, соєві продукти і пшеничні висівки, молочні продукти, яйця, рибні масла і печінка. Одна тільки морква може давати до 15 000 МЕ бета каротину!

 

Дозування і рівень токсичності :

  • Бета-каротин не токсичний навіть при найвищих дозах незалежно від джерела його отримання (продукту або добавки).
  • Звичайна доза - від 10 000 до 25 000 МЕ.

 

Руйнівники: ліки, повітря, вода, термічна обробка.